Factual feminist


Christina Hoff Sommers är en amerikansk författarinna som framför allt kämpar emot överdrifter i jämställdhetsdebatten. På Youtube har hon lagt ut en serie korta videoklipp där hon sprider ljus kring myter och vinklade fakta.


Om du klickar på bilden kommer du till hennes spellista med över 50 videoklipp, som vart och ett kortfattat behandlar något enskilt ämne.
Men and the power of the visual


Det är fullständigt naturligt för män att attraheras av kvinnlig fägring. Det handlar inte om en objektifierande kvinnosyn, utan om manlig sexualdrift. Prager University (USA) reder ut frågan på ett enkelt och kortfattat sätt i detta Youtube-klipp.Tokfeminismen av Birgitta Kurtén-Lindberg  (2001)


Bok i PDF-format. Det finns både bra och dålig feminism, menar författaren. Den bra feminismen lyfter viktiga jämställdhetsfrågor och bidrar till nödvändiga förändringar i samhället. Den dåliga feminismen vägrar acceptera tanken på att män och kvinnor är olika och att vi ibland vill olika saker. Om du föredrar att läsa boken i pappersformat, kan du med lite tur hitta den på Tradera eller Bokbörsen. Annars kan du förstås läsa den gratis genom att klicka på bilden till vänster. (Timbro/WebArchive)

Yttrandefrihet i reklam  (2018)


Somliga feminister vill ha striktare regler för vad man får och inte får visa i reklam. Nina Åkestam har till och med skrivit en doktorsavhandling om ämnet, med titeln Understanding advertising stereotypes. Det kan dock tyckas som att där saknas en del viktiga motargument och ifrågasättanden. Här är en kritisk granskning, på 10 sidor i PDF-format.
Feministiska argument och retorikknep  (2021)

När man ger sig in i jämställdhetsdebatten är det lätt hänt att man blir bortfintad, om man inte ser upp. Här är ett försök att peka ut några av de vanligaste knepen. 58 sidor i PDF-format.